Ventilatie cu Recuperare de Caldura

Sistem ventilatie cu recuperare de caldura

Sistemul de ventilatie a fost proiectat pentru un montaj cat mai usor si o utilizare continua, cu un minim de intretinere si service. Acesta poate fi folosit atat in locuinte, cat si in spatii de birouri, gradinite, scoli, restaurante, cabinete medicale, hoteluri, farmacii etc., eliminand totodata riscul intrarii prin efractie.

Ventilatoarele noastre cu recuperare de caldura se instaleaza descentralizat, eliminandu-se astfel necesitatea unor lucrari ample pentru incorporarea tubulaturilor in planul imobilului.

Ventilatie cu recuperare de caldura: cum functioneaza

Ciclul de functionare al sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura incepe cu evacuarea aerului din interior. In aceasta prima etapa, aerul trece printr-un acumulator de caldura, care recupereaza pana la 91% din caldura sau racoarea din incapere.

Apoi, directia de ventilatie se schimba, absorbind aer din exterior, aer ce este filtrat, incalzit sau racit (dupa caz) si introdus in incapere la temperatura camerei. Ciclul se repeta odata cu scaderea sau cresterea temperaturii din interiorul ventilatorului.

Aparatele de ventilatie cu recuperare de caldura asigura un flux continuu de aer curat in spatiile inchise, mentin temperatura ambianta a incaperilor pe parcursul iernii, neaducand pierderi calorice, si pastreaza locuintele racoroase pe parcursul verii. Atunci cand temperatura de afara este optima, ele pot fi setate pe ventilatie fara recuperare de caldura.