Ventilatie baie / bucatarie

Ventilatie si dezumidificare pentru baie si bucatarie

Pentru o aerisire eficienta a locuintei, aveti nevoie de un sistem de ventilatie fiabil si economic, care sa asigure in acelasi timp si filtrarea aerului viciat in fiecare din incaperi, dar mai ales in cele in care umiditatea este de obicei este mai ridicata.

Ventilatoarele sunt eficiente nu doar pentru ca recupereaza caldura din aer, mentinand astfel o temperatura constanta in interior, dar regleaza si umiditatea din aer in baie si in bucatarie.

Astfel, principiul de functionare al sistemelor este gandit sa previna degradarea peretilor si a mobilierului din cauza umiditatii, dar si sa protejeze sanatatea locatarilor.

Studiile de specialitate au dovedit ca o familie produce zilnic in jur de 14-20 litri de umiditate, din care o mare parte se acumuleaza in baie si in bucatarie. Umiditatea acumulata in aer duce la aparitia mucegaiurilor care afecteaza sanatatea locatarilor prin favorizarea unor boli de respiratie si iritatii ale pielii, si cauzeaza in timp degradarea incaperii.

Sisteme de ventilatie pentru incaperi cu umiditate ridicata

Ventilarea naturala este cea mai sanatoasa solutie de aerisire permanenta si lejera a unei incaperi, insa nu mai este atat de eficienta din cauza unor factori pe care nu-i putem evita: poluarea aerului venit din exterior, metodele moderne de izolare aproape perfecta a imobilelor, folosirea de materiale de constructie care emana gaze toxice, folosirea de substante ce devin toxice in timp la fabricarea de obiecte de mobilier sau aparatura electrica si electrocasnica.

De aceea, ventilatoarele sunt gandite sa poata fi montate usor in orice tip de incapere, fara sa necesite tubulatura greu de intretinut si care poate emana substante nocive in timp.

Baia si bucataria sunt incaperi importante intr-o locuinta, unde mai ales iarna trebuie sa fie cald si placut. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura asigura aerisirea permanenta a acestora, nu permit racirea aerului si regleaza umiditatea.