Ventilatie camera copii

Sisteme de ventilatie pentru camera copiilor

Camera copiilor trebuie sa indeplineasca o serie de conditii obligatorii, pentru a evita aparitia alergiilor si a afectiunilor de respiratie, iritatii ale pielii si ale ochilor sau chiar dezvoltarea unei sensibilitati la contactarea rapida a unor boli.

Pentru a proteja sanatatea copiilor, medicii recomanda amenajarea si intretinerea unui mediu curat si sanatos, in care calitatea aerului este esentiala:

  • camera copiilor trebuie aerisita permanent, mai ales iarna, pentru a evita dezvoltarea acarienilor
  • sa nu se fumeze in incaperile in care sunt copii
  • temperatura trebuie sa fie constanta si sa nu depaseasca 18-19 grade
  • sa nu se monteze aparate de aer conditionat in camera copilului
  • verificarea si reglarea corecta a umiditatii aerului

Toate aceste recomandari vizeaza purificarea si ameliorarea permanenta a aerului si controlarea umiditatii, care pot sa duca la aparitia acarienilor, principala cauza a alergiilor.

Alergiile provocate de acarieni constituie cauza a 50% din reactiile alergice, ceea ce face ca ventilatia permanenta si filtrarea aerului viciat sa fie indispensabile mai ales in interioare unde traiesc persoane sensibile si copii.

Aerisirea camerei copiilor – ventilatie si dezumidificare

Aerisirea zilnica a camerelor de la 30 la 60 de minute, atat vara cat si iarna, este cea mai importanta masura ce trebuie respectata. Acest lucru este insa o problema daca aerisirea naturala permite poluarii din exterior sa patrunda in camera copilului, aerul rece in timpul iernii aduce cu sine racirea camerei iar ventilarea naturala nu functioneaza din cauza materialelor moderne de constructie care sunt bune izolatoare.

In acest context, sistemele de ventilatie devin o alternativa economica si eficienta la instalatiile de aer conditionat, ne-recomandate pentru camera copiilor si mari consumatoare de curent electric.

Discrete si delicate, ventilatoarele mentin constanta temeperatura in incapere, prin sistemul ingenios de recuperare a caldurii aerului pe care-l ventileaza, si purifica aerul prin filtrele performante si usor de intretinut. De asemenea, controleaza si regleaza umiditatea aerului, un factor atat de important pentru mentinerea unui mediu ambiant sanatos.

Consumul minim de energie electrica al acestor aparate de ventilatie si purificare a aerului permite mentinerea lor permanenta in stare de functionare.